|
Avril we Wrocławiu - relacje, wrażenia |
| Czy podobał Ci sie koncert Avril? |
| Tak, był odlotowy |
|
89% |
[ 34 ] |
| Nie, był beznadziejny |
|
2% |
[ 1 ] |
| Może byc |
|
7% |
[ 3 ] |
|
| Głosowań: 38 |
| Wszystkich Głosów: 38 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
galaxy_girl
50

Dołączyła: 03 Lip 2008 Posty: 2 Skąd: Warszawa Styl: fs2 Silver
Punkty: 3
|
Wysłany: 06-07-2008, 11:34 Avril we Wrocławiu - relacje, wrażenia
|
|
|
Około godziny 12 pod halą była juz grupka Emo kids. Ja z 2 koleżankami ustawiłysmy się dopiero ok. 16.30. Nagle rozlegl sie pisk. To Av przyjechala.
Wchodzenie szło szybko. Po wejsciu ukazały się stoiska z koszulkami i gadżetami.
Oczywiście kupiłysmy koszulki ,takie świecące do machania i smycze. Ok. 18.30 na scenie pojawił się Nefer. Zagrali jakieś 4 utwory.
Po 30 minutowej przerwie usadowiłysmy sie na schodach w strefie A1 po czym jakiś facet zaczął nas wyganiać. Usiadłyśmy na jakiś miejscach i modliłysmy sie żeby nikt nie przyszedł. Gdy facet poszedł zeszłyśmy pod barierki i szalałysmy do końca.
Avrilka zaśpiewała:
01. Girlfriend
02. I Can Do Better
03. Complicated
04. My Happy Ending
05. I'm With You
06. I Always Get What I Want
07. When You're Gone
08. Innocence
09. Don't Tell Me
10. Hot
11. Losing Grip
12. Bad Reputation (Joan Jett cover)
13. The Best Damn Thing
14. Everything Back But You
15. I Don't Have To Try
16. Runaway (perkusja w użyciu)
17. He Wasn't
18. Girlfriend Remix
19. Sk8er Boi
Avril żyła tym koncertem a publiczność pomagała jej ile sił w płucach. Panna Lavigne zagrała na gitarze basowej i elektrycznej, perkusji, fortepianie. Rozmawiała z nami, tanczyła, prosiła o pomoc w śpiewaniu zwłaszcza w The Best Damn Thing.
Sam koncert skonczył sie o 20.50 co było za krótko o 40 min. Kiedy zeszła ze sceny wszyscy jeszcze długo skandowali. Niestety nie bisowała
Koncert był niesamowitym przeżyciem a Avril dała z siebie wszystko!!! |
_________________ I'm the best damn thing that your eyes have ever seen!!!!! |
|
|
|
 |
cicha
II

Punkty: 299
|
Wysłany: 06-07-2008, 13:19
|
|
|
Skoro nie bisowała to chyba nie dała z siebie wszystkiego.
A ten support to też kurczę - 4 utwory? Malutko. |
|
 |
angelic_devil
50

Wiek: 18 Dołączyła: 30 Cze 2008 Posty: 7 Skąd: Jelenia Góra Styl: Sonic
Punkty: 7
|
Wysłany: 06-07-2008, 13:46
|
|
|
Nie... suport grał więcej niż 4 utwory xD. Wiem, bo cały czas krzyczałam 'do domu!' xD
A Avi dała z siebie wszystko. Była cudowna. A najlepsze było to jak chciała nas uciszyć i przyłożyła tak palec do ust i trzymała a wszyscy i tak krzyczeli . I wtedy taką fajną minkę zrobiła i tak ślicznie się uśmiechnęła |
_________________ Jestem najlepszą, cholerną rzeczą, jaką kiedykolwiek widziałeś na oczy! |
|
|
|
 |
Bandit
I

Punkty: 83
|
Wysłany: 06-07-2008, 14:01
|
|
|
Najlepsze było to, jak powiedziała, że jest pierwszy raz w Polsce. Nie wiem jak Was, lecz mnie to zabolało. Co jeszcze na minus? To, że nie bisowała. Właściwie z tego co mi wiadomo ona nigdy tego nie robi, lecz co jej jedna piosenka w tą czy w tą, a już inaczej by się to odbierało. Poza tym oszczędzała się fizycznie wyraźnie przez cały koncert. Nie zagrała "myszki Miki" na perkusji i ogólnie gdyby nie sporo czadu pod koniec koncertu i ten jej uśmiech, to bym był powiedział, że było średnio.
No i te 13-15 latki, wszystkie ubrane na niby Avril, piersi nie mają a kręcą dupami, a z tyłu na "trybunach" garnitur tatuśków. Apeluje, zamknąć te dzieci w domu, bo hormony tak im buzują, że mdleją pod sceną. Piski, wycia, człowiek nie może komfortowo obcować z muzyką, bo obok jakieś kwiczące podlotki.
ps. Ten support z perkusją, a może i więcej, z playbacku był żenujący. |
_________________ I'm just brutal. It's no rumour, I'm numero uno, assume it,
there's no humour in it no more, you know
I'm rollin with a swollen bowling ball in my bag,
you need a fag to come and tear a new hole in my ass
you better love me... bitch |
|
|
|
 |
Chezz
*mod

Wiek: 21 Dołączył: 29 Wrz 2004 Posty: 488 Skąd: Poznań Styl: Sonic
Punkty: 307
|
Wysłany: 06-07-2008, 14:28
|
|
|
Powiem krótko, koncert był super ekstra zaje.biaszczy!!!!! |
| |
|
|
|
 |
Asto
I

Wiek: 19 Dołączył: 29 Cze 2008 Posty: 95 Skąd: Wrocław Styl: Sonic
Punkty: 101
|
Wysłany: 06-07-2008, 14:29
|
|
|
| angelic_devil napisał/a: | Nie... suport grał więcej niż 4 utwory xD. Wiem, bo cały czas krzyczałam 'do domu!' xD
A Avi dała z siebie wszystko. Była cudowna. A najlepsze było to jak chciała nas uciszyć i przyłożyła tak palec do ust i trzymała a wszyscy i tak krzyczeli . I wtedy taką fajną minkę zrobiła i tak ślicznie się uśmiechnęła |
Widzialem to tez:D ja stalem z przodu gdzies , Ty byłas vip-em?? Bo zauwazylem ze Avril śpiewając duzo patrzyla sie i uśmiechała w strone vipów, w moja strone chyba 2 razy spojzała a raz wydawalo mi sie ze patrzy akurat na moją twarz- fajne uczucie Wyciągałem wysoko rece aby mnie zobaczyla xD Mam nadzieje ze Avril jeszcze nas odwiedzi w Polsce. Najbardziej mnie zaskoczyło jak zaśpiewała "Complicated " wtedy az smutno sie zrobilo. Szkoda ze tylko vip-y dostali autografy :/ |
_________________ Avril forever <33
Avril jest Bogiem, jej piosenki nalogiem, wyglad podstawą, punk zabawą. |
|
|
|
 |
Bandit
I

|
Wysłany: 06-07-2008, 15:10
|
|
|
| Asto napisał/a: | | angelic_devil napisał/a: | Nie... suport grał więcej niż 4 utwory xD. Wiem, bo cały czas krzyczałam 'do domu!' xD
Widzialem to tez:D ja stalem z przodu gdzies , Ty byłas vip-em?? Bo zauwazylem ze Avril śpiewając duzo patrzyla sie i uśmiechała w strone vipów, w moja strone chyba 2 razy spojzała a raz wydawalo mi sie ze patrzy akurat na moją twarz- fajne uczucie Wyciągałem wysoko rece aby mnie zobaczyla xD Mam nadzieje ze Avril jeszcze nas odwiedzi w Polsce. Najbardziej mnie zaskoczyło jak zaśpiewała "Complicated " wtedy az smutno sie zrobilo. Szkoda ze tylko vip-y dostali autografy :/ |
śmierdzi to wszystko komercją... niby te uśmiech były dla vip-ów bo więcej zapłacili? |
|
|
|
 |
Asto
I

Wiek: 19 Dołączył: 29 Cze 2008 Posty: 95 Skąd: Wrocław Styl: Sonic
Punkty: 101
|
Wysłany: 06-07-2008, 15:29
|
|
|
| Bandit napisał/a: | | Asto napisał/a: | | angelic_devil napisał/a: | Nie... suport grał więcej niż 4 utwory xD. Wiem, bo cały czas krzyczałam 'do domu!' xD
śmierdzi to wszystko komercją... niby te uśmiech były dla vip-ów bo więcej zapłacili? |
Niestety na to wygląda, tak przyuważyłem. Nawet duzo osób zaplacilo 820zł, nie sądzilem ze tak duzo osob zaplaci 820 zł, ale mieli duzo z tego, np. spotkanie z Avril przed koncertem.. W jakim miejscu staliscie ? Ja stalem blisko sceny bardziej z lewej strony przed takim panem co byl chyba z 5-cioma córkami. Pozdrawiam |
_________________ Avril forever <33
Avril jest Bogiem, jej piosenki nalogiem, wyglad podstawą, punk zabawą. |
|
|
|
 |
Lost_Unwanted
I

Wiek: 15 Dołączyła: 05 Cze 2008 Posty: 57 Skąd: Brzeg Styl: Sonic
Punkty: 62
|
Wysłany: 06-07-2008, 15:41
|
|
|
ja najepirw stałam w ścisku pod samą sceną. widoczność mała, oddychać się nie da, ktoś mi skacze po stopach. przeniosłam się do tyłu i od razu luźniej, widoczność większa.
zagrała wiele piosenek, które lubie, wszystko śpiewałam. było świetnie, koncert naprawdę się udał.
bardzo cenię sobie ten jej kontakt z publicznością.
i, Bandit, wypraszam sobie kwalifikowanie mnie do opisanego przez ciebie grona.
może i mam 14 lat, ale dupą na wszystkie strony nie kręcę etc. |
|
|
|
 |
Bandit
I

|
Wysłany: 06-07-2008, 15:50
|
|
|
| Lost_Unwanted napisał/a: | ja najepirw stałam w ścisku pod samą sceną. widoczność mała, oddychać się nie da, ktoś mi skacze po stopach. przeniosłam się do tyłu i od razu luźniej, widoczność większa.
zagrała wiele piosenek, które lubie, wszystko śpiewałam. było świetnie, koncert naprawdę się udał.
bardzo cenię sobie ten jej kontakt z publicznością.
i, Bandit, wypraszam sobie kwalifikowanie mnie do opisanego przez ciebie grona.
może i mam 14 lat, ale dupą na wszystkie strony nie kręcę etc. |
Nie użyłem nigdzie słowa wszystkie. Wybacz, nie chciałem urazić. Dla mnie było to niesmaczne co robią dziewczyny w Twoim wieku. Nie wszystkie, zaznaczam. I u mam głównie na myśli zachowanie przy muzyce supportu. |
|
|
|
 |
Lost_Unwanted
I

Wiek: 15 Dołączyła: 05 Cze 2008 Posty: 57 Skąd: Brzeg Styl: Sonic
Punkty: 62
|
Wysłany: 06-07-2008, 16:06
|
|
|
ok, dobra.
powiedzmy, mnie również to nieco zniesmaczyło.
może i nie lubię nefer, ale w moim przypadku zaznaczyłam to zwykłą ignorancją.
mimo wszystko ogólnie jestem zadowolona z koncertu, mimo iż teorytycznie jechałam sama, a w praktyce przed koncertem załatwiono mi opiekę moich ciotek. ehh... |
|
|
|
 |
sKATE
50

Punkty: 10
|
Wysłany: 06-07-2008, 17:58
|
|
|
Było super z góry przepraszam jak na kogoś nadepnęłam itp. nie rzucałam się w oczy, miałam tylko biały top z krawatem, trampki i czarne spodnie czyli jak większość ludzi może jestem mało spostrzegawcza, ale nawet nie widziałam tego sektoru dla vipów. stałam dość blisko, jakiś 10. rząd ogólnie to taka wielka komercja to nie była, ale czasem mi się wydawało że Avril się tak dziwnie uśmiecha... ale tylko czasem. jej tapeta rzeczywiście niezła, włosy już nie wytrzymują blond farby, ale pewnie niebawem sobie doklei czy coś takiego trochę słabo ją było słychać jak mówiła, też zrozumiałam że mówiła że pierwszy raz jest w Polsce, ale potem że pierwszy raz we Wrocławiu. może jednak się przesłyszałam. jak pamiętacie to uzupełnijcie listę piosenek kótre były.
na pewno były 4 utwory z Let go, a z The best damn thing jeszcze Innocence.
hehe a jeszcze ten zespół taneczny to ma mało urodziwy.
i fajnie że puścili przed koncertem jedną piosenkę Sum 41 fat lip zdaje się, ale mogę się mylić. |
_________________ =))) |
|
|
|
 |
angelic_devil
50

Wiek: 18 Dołączyła: 30 Cze 2008 Posty: 7 Skąd: Jelenia Góra Styl: Sonic
Punkty: 7
|
Wysłany: 06-07-2008, 18:17
|
|
|
Niee
Ona powiedziała, że jest pierwszy raz w tym roku w Polsce;p
First time in this year. ^^ |
_________________ Jestem najlepszą, cholerną rzeczą, jaką kiedykolwiek widziałeś na oczy! |
|
|
|
 |
doris123
II

Punkty: 319
|
Wysłany: 06-07-2008, 18:29
|
|
|
tak? a wlasnie mi sie wydawalo ze powiedziala 'pierwszy raz w polsce' az sie zdziwilam, no ale coz moglam nie uslyszec ze wzgledu na ten halas. zgodze sie tez ze koncert sie naprawde udal i warto bylo stac te 3 godziny i wytrzymac te duchote
bardzo podobal mi sie ten moment jak zaczela na perkusji wymiatac
Asto-jesli myslimy o tym samym to tez stalam po lewej stronie i tez byl jakis facet a kolo niego chyba z 5 dziewczyn, ale czy to napewno corki byly?? |
_________________ `This innocence is brilliant, I hope that it will stay
This moment is perfect, please don't go away, I need you now
And I'll hold on to it, don't you let it pass you by` |
|
|
|
 |
Padi
50

Punkty: 8
|
Wysłany: 06-07-2008, 18:33
|
|
|
| sKATE napisał/a: | | z góry przepraszam jak na kogoś nadepnęłam |
Wybaczam
| Bandit napisał/a: | | Najlepsze było to, jak powiedziała, że jest pierwszy raz w Polsce. Nie wiem jak Was, lecz mnie to zabolało. |
| sKATE napisał/a: | | też zrozumiałam że mówiła że pierwszy raz jest w Polsce, ale potem że pierwszy raz we Wrocławiu. |
Hmm a ja zrozumiałem to inaczej , ze mówiła ze cieszy sie ze jest w Polsce (czy jakos tak ) i ze jest TU pierwszy raz . Nie ze w Polsce jest pierwszy raz tylko w Wrocławiu . Tak to zrozumiałem . Ale jesli sie myle to niedziwcie sie ze mogłaby niepamietac ze juz była w Polsce , w koncu koncertuje w wielu krajach i przy tym natłoku i tempie mozna zapomniec gdzie sie było .
Co do Nefer który spiewał przd Avril 4 czy tam piec piosenek to zamało ale i tak za długo
Ale ogólnie fajnie spiewali i fajne utwory zaprezentowali .
Reakcja wielu fanów /fanek w (okhm ) wieku 13 -16 lat...
Pierw krzyczą "do domu " potem pokazuja fu,cki , potem klaskają , machają do wokalisty , potem znowu fu,cki ... omg , co za dzieciarnia .
Roiło sie tam od Emo dziewczyn i wiekszosc fanów to były takie osoby .
Chociaz było tez kilku fanów Avril w wieku 25-30 plus lat .
Sam stałem koło dwóch takich facetów .
| sKATE napisał/a: | | jak pamiętacie to uzupełnijcie listę piosenek kótre były. |
Oprócz tych co zostały w tym temacie juz wymienione to jeszcze spiewała :
I dont have to try
The best dam thing
Bad reputation
Numb (?)
mam nadzieje ze niepomyliłem tytułow .
I spiewała jeszcze moją ulubioną piosenke Im With You !
Ale mogła wiecej zaspiewac piosenek z dwóch pierwszych płyt .
No i był remix Girflend :\ (Uchhh)
A co do koncertu to zaskoczyło mnie jej bardzo delikatny głos .
Wiem ze to dziewczyna ale...
Ale oczywiscie jak spiewała to był power !
I uwaga ! Ja stałem na srodku jakies 15-20 metrów przed sceną i widziałem ją gołym
okiem i w pewnym momencie Avril popatrzyła na mnie (!)
Ogólnie było Avrilkowo , punkowo i przefajnie |
|
|
|
 |
|
|
|
|